Patates Viudes

Us recomano utilitzar patata vermella per bullir i si es ecològica i del país, millor.

INGREDIENTS
1,5 kg de patates
3 tomàquets trinxats
2 grans d’all
1 ceba trinxada
Per a la picada:
un grapat d’ametlles
uns brins de safrà
julivert
VARIANTS:
– Ho podeu acompanyar d’un ou dur
– S’hi poden posar bolets.

Preparem tots els ingredients Primer de tot, posarem els bolets secs en remull, s’hi estaran uns 20-30 minuts. També posarem a coure els ous, tants com persones.

Ara, trinxem la ceba i l’all, escapcem les patates, és a dir, les trenquem per fer sortir tot el midó. Feu un petit tall amb un ganivet i la resta del tall el forceu amb les mans… fins que es trenqui. Ratllem els tomàquets  En una paella amb una mica d’oli hi sofregirem la ceba poc a poc fins que agafi coloret llavors hi incorporem l’all picat i ho deixem uns minuts més. A continuació, hi incorporem el tomàquet ratllat. Ho remenem una mica i deixem que caramel·litzi durant uns 10 minuts a foc baix. Compte, que no es cremi.

Mentrestant, anirem preparant la picada. Hi posarem un grapat d’ametlles torrades i pelades, uns brins de safrà, una mica de julivert fresc i una mica de sal.Ho picarem tot ben petit.

Poc a poc notareu que el sofregit agafa textura de melmelada i que s’ha consumit tota l’aigua del tomàquet.Serà el moment d’incorporar-hi les patates. Ho deixarem torrar dos o tres minuts mentre ho remenem tot plegat. Seguidament, hi posarem l’aigua que hem emprat per rehidratar els bolets…Seguidament, hi posarem l’aigua que hem emprat per rehidratar els bolets. Ho salem, ho tapem i ho deixem coure uns 15 minuts a foc mig-baix. Quan a les patates els quedin uns cinc minuts de cocció, hi afegirem els bolets i al mateix temps, la picada. Rectificarem de sal, si cal. Notareu com, gràcies al midó i la picada, la salsa s’espessirà força. Ho tapem de nou i esperem els cinc minuts.
Com tots els guisats, si reposa unes hores o un dia, encara estarà més bo.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en FOTOS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s